Semi-finished producten

Edelmetalen worden in producten verwerkt door hun bijzondere eigenschappen, zoals bestendigheid tegen hoge temperaturen, chemische inertie, uitstekende geleiding, weerstand tegen corrosie en zuren en omdat ze relatief eenvoudig te bewerken zijn. IAM Drijfhout heeft een breed assortiment van standaard en klant-specifieke producten voor industrieel, analytisch en medisch gebruikt. Onze semi-finished producten van plaat, folie, draad en buis worden bijvoorbeeld in de industriële sector gebruikt voor meetinstrumenten zoals versnellingsmeters en flowmeters. Voor het meten van hoge temperaturen (tot 1600 °C) leveren wij voor de productie van thermokoppels verschillende typen thermokoppeldraad. Medische apparatuur, zoals hoogstaande röntgenmachines bevatten palladium onderdelen. Voor analytische doelpassingen biedt IAM Drijfhout een groot aantal laboratoriumartikelen en buis en naald aan.

IAM Drijfhout levert standaard en op maat gemaakte semi-finished producten van platina, goud, zilver, rhodium, palladium en iridium.

IAM Drijfhout heeft jarenlang ervaring met het leveren van plaat en folie gemaakt met hoogwaardige walsen. Hierdoor is een consistent productieproces verzekerd waarbij afmetingen, oppervlak, puurheid en hardheid kunnen worden aangepast naar klant specifieke wensen. Staven kunnen worden geleverd in verschillende legeringen en afmetingen. Deze worden gesmolten in een vacuüm kamer, onder hoge druk geperst en met walsen en diamanten stempels tot een hoogwaardige buis gevormd. Draad kan worden geleverd in verschillende metalen en legeringen, met een puurheid tot 99,99%. Draad kan zowel gegloeid als gehard worden geproduceerd en is beschikbaar in alle diameters vanaf 0,1 mm.

Plaat en folie

IAM Drijfhout levert plaat en folie van verschillende edelmetalen en legeringen, zoals zilver, goud, platina en de legering platina-iridium. Folie kan vanaf 0,05 mm dik worden geleverd en in verschillende vormen worden gestanst.

 

Buis en staf

Buis en staf is onder andere beschikbaar in platina met legeringen van iridium en rhodium, of goud met een legering van palladium. Buizen kunnen worden geproduceerd met een binnendiameter zo klein als 0,5 mm en zijn in vele verschillende lengtes leverbaar.

Draad

Draad is onder andere beschikbaar in goud, zilver, palladium en platina met legeringen van iridium en rhodium. Draad is in vele verschillende diameters beschikbaar vanaf 0,1 mm. IAM Drijfhout levert ook kleine stukken draad, die vaak uit voorraad kunnen worden geleverd.

Heeft u vragen over semi-finished producten?

Stuur ons een email